Op 24 mei jongstleden zijn de winnaars van de Nationale IoT Awards 2018 bekendgemaakt. In totaal hebben vijf organisaties de felbegeerde prijs voor het beste Internet of Things praktijkvoorbeeld mee naar huis genomen. Daarnaast werd een IoT Award uitgereikt voor de meest innovatieve organisatie en persoon van het jaar. De komende tijd publiceert de redactie van IoTJournaal uitgebreide beschrijvingen van winnende use cases.

De prijsuitreiking vond plaats in het het Congrescentrum 1931 in Den Bosch, aansluitend op Nationale IoT Congres. De verkiezing van de beste use cases op het gebied van Internet of Things is een initiatief van IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke kennisplatform over Internet of Things, samen met vooraanstaande organisaties die actief zijn in de IoT-markt.

Van monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis tot het opsporen van bagagekarretjes op luchthavens, het verbinden van auto’s met het internet en het uitrollen van sensoren in het elektriciteitsnetwerk om zo de Nederlandse energietransitie te faciliteren. Het zijn een paar van de use cases waar de jury de ultieme waardering voor heeft uitgesproken door hen een Nationale IoT Award toe te kennen.

De onafhankelijke jury heeft geen makkelijke taak gehad. In totaal hebben 45 organisaties in zes categorieën hun use case ingezonden. Daar zijn weer vijftien genomineerden en uiteindelijk zes winnaars uit gekozen. Wie het juryrapport over alle winnaars wil lezen, klikt op deze link. De winnaars per categorie:

IoT Use Case of the Year: Healthcare

  • MSD met Cold Chain Adherance Last Mile (CALM), monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis.

IoT Use Case of the Year: Mobility

IoT Use Case of the Year: Industry

  • Undagrid met monitoring van ongemotoriseerde ‘nomadische assets’ op luchthavens (zoals bagagekarren, vliegtuigtrappen en container-dolly’s).

IoT Use Case of the Year: Smart City

  • Ziut met de LoRa TeleController, een IoT-oplossing waarmee alle lichtmasten in gemeentes zijn te voorzien van connectiviteit.

IoT Use Case of the Year: Other

IoT Innovator of the Year

 

Sense for Innocation en partner KPN belandden uiteindelijk niet in de prijzen.